Nyheter från Semantix Teknotrans AB

Senaste nytt!

22 mars 2019

Semantix förvärvar översättningsbyrån Teknotrans

Semantix fortsätter sin förvärvsoffensiv genom att köpa Teknotrans AB. Förvärvet förstärker Semantix erbjudande på den globala marknaden och befäster företagets position som ledande i Norden inom språkteknologi.

– Teknotrans affärsstruktur och kundbas ger oss stora möjligheter att stärka vårt erbjudande på den globala marknaden. De har också lång erfarenhet av att leverera kvalitetsöversättningar med en stark koppling till fordons- och industrisektorn, vilket gör förvärvet intressant för oss. Förvärvet bidrar till att ytterligare förstärka Semantix roll som ledande i Norden inom språkteknologi och flerspråkiga tjänster, säger Patrik Attemark, VD på Semantix.
Teknotrans grundades 1971 och har kontor i Göteborg och Split (Kroatien). Företaget ägs av VD:n Christian Hammer.
– Förvärvet ligger helt rätt i tiden för oss. Teknotrans behöver en plattform för att kunna fortsätta växa och ge kunderna ett bredare och mer komplett erbjudande inom språkteknologi, och det är något som Semantix kommer att möjliggöra, säger Christian Hammer, VD på Teknotrans.

För mer information

Patrik Attemark, VD, Semantix International, patrik.attemark@semantix.se, +46 8 506 225 50

Christian Hammer, VD, Teknotrans, ch@teknotrans.se, +46 703 694 760

Semantix är Nordens största språkföretag och har tillhandahållit tolkning, översättning och avancerade språklösningar till den offentliga sektorn och privata företag i mer än 50 år. Semantix omsätter cirka 1 miljard svenska kronor och arbetar enligt ISO 9001:2015. Koncernen har kontor i Sverige, Danmark, Norge och Finland och representation i Storbritannien, Kina, Chile och Spanien. Semantix har omkring 400 anställda och ett omfattande nätverk av tusentals språkspecialister över hela världen. Semantix är majoritetsägt av private equity- fonden Segulah V L.P. Mer information: www.semantix.se.

 

Pressmeddelande 22 mars 2019 SE

 

 

 

 

Här presenterar vi nyheter som berör oss, vår bransch och våra kunder.

Glöm inte att även följa Teknotrans AB på Facebook!

Se arkivet med äldre nyhetsbrev

Läkare utan gränser

Teknotrans AB stödjer Läkare utan gränser under hela 2017.

logo_foretagsvan_2017

TAUS utbildning

Våra inhouse-översättare har genomfört en TAUS utbildning för så kallad ”posteditering” (PE) vilket gör att vi nu har bra koll på hur maskinöversatt text skall justeras för att bli en fullgod mänsklig översättning.

taus-member-mark